Sæt dig på en af Røde Kors’ ikoniske røde bænke!

Sæt dig på en af Røde Kors’ ikoniske røde bænke...

- og tag et par virtual reality briller på. Pludselig befinder du dig langt, langt borte i en af de såkaldte nærområder til Syrien, som 5,6 mio. mennesker er flygtet til.

Torsdag d. 2. maj 2019 kl. 12-18.
Fredag d. 3. maj 2019 kl. 12-18.
Lørdag d. 4. maj 2019 kl. 10-14.

I gamle, nedslidte bygninger. På støvede jordveje imellem skrøbelige flygtningetelte. Og foran flygtninge fra Syrien, der hver især vil fortælle dig om deres hverdag. Om deres daglige udfordringer og bekymringer, om lyspunkter og drømme for fremtiden.
Virtual reality oplevelsen har netop vundet prisen som bedste europæiske ”Event & Experiential Marketing” i Digital Communication Awards 2018 foran blandt andet BBC og Bosch.

Konceptet er udviklet og produceret af VRPRO i samarbejde med Røde Kors.
Oplevelsen har været lanceret flere steder i landet, heraf fem offentlige steder i København, samt i Sverige, Belgien, Holland, Frankrig og Tyskland. Tidligere på sommeren prøvede hollandske kongelige bænken, og i dag oplevede HKH Kronprinsen også.

I de følgende måneder bliver oplevelsen også lanceret i Spanien, Norge og Schweiz.
Indlevelse vigtigt for empati
Med en såkaldt ”rød vr bænk” forsøger Røde Kors med ny teknologi at bringe flygtninge i nærområdet tæt på danskere og europæere – og samtidig transportere danskere og europæere virtuelt ned i nærområderne.

”Virtual reality er et stærkt kommunikationsværktøj, der er med til at sikre høj indlevelse, forståelse og ikke mindst empati. Og netop dét er der brug for,” fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, og fortsætter:

”Nærområderne er geografisk og mentalt langt væk, men millioner af mennesker er påvirket og har brug for hjælp. Vi håber derfor, at denne oplevelse kan åbne fleres øjne for realiteterne og vise, hvordan Røde Kors hjælper i hele regionen.”

Del af storstilet projekt i nærområderne
Røde Kors er med støtte fra EU i færd med en storstilet indsats for at hjælpe nogle af de mange syriske flygtninge i nærområderne og lette trykket på de lande, som er stærkt belastet af flygtningestrømmen fra Syrien.

Sprogundervisning, jobtræning, psykosocial hjælp, sundhedsindsatser og øvrige aktiviteter vil sikre op mod 1 million mennesker hjælp i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Egypten og Irak.
Formålet er at sikre så mange flygtninge som muligt en tryg og værdig dagligdag, indtil de på et tidspunkt kan vende hjem igen.

Den virtuelle oplevelse, som kan opleves på bænken, er optaget denne sommer i Libanon, hvor mere end 1 million syriske flygtninge har søgt tilflugt.
Læs mere om hjælpen til flygtninge i nærområderne på www.madad.dk

H.K.H. Kronprinsen er i dag mandag den 1. oktober 2018 udnævnt som protektor for Røde Kors i Danmark.
Præsident for Røde Kors i Danmark, Sven Bak-Jensen ser VR video fra en syrisk flygtningelejr sammen med H.K.H. Kronprinsen.